Catherine testuje: Šípkový olej Renovality

Krásný podvečer všem!

Máme tu srpen a s ním úplně první článek za tento měsíc. Musím říct, že na toto téma jsem se připravovala poměrně dlouho - výstupem je totiž zcela objektivní recenze zkrášlujícího a pečujícího oleje od českého výrobce Renovality.

V balíčku byly ještě další dva, ale na ty přijde recenze o trochu později, (jelikož musím jejich účinky dostatečně prozkoumat).

Na tento olejíček jsem byla zvědavá. Šípky obsahují velké množství vitamínu C, který pleť vyživuje a chrání před vznikem nežádoucích vrásek. Zároveň je vhodný i pro citlivou pleť.


Tento Bio olej z šípků má, stejně jako mnoho dalších, poměrně velké balení, které já osobně velmi oceňuji. Pokud už chci cílenou péči o pleť, nechce se mi každé dva měsíce přemýšlet nad tím, že je potřeba trávit čas v obchodě, protože mi můj oblíbený přípravek zrovna došel, (případně k tomu nemá daleko). Zároveň chválím i správný výběr pipetky, která natáhne adekvátní množství oleje a dosáhne až na dno flakonu.

Pokud jste zvědaví a zajímá vás, proč je barva flakonu tak tmavá, pak věřte, že to má velmi dobrý důvod. Tmavé sklo podporuje výdrž oleje, které tak chrání před dopadem slunečních paprsků. Díky tomu olej neztrácí na své kvalitě. Úplně se tedy vyhněte nákupům olejů v čirých flaštičkách, pravděpodobně nebudou fungovat, nebo o jejich účinky velmi brzy přijdete.

Jako další bych vyzvedla jeho vůni, která je příjemně svěží a přírodní. Když si čichnete, víte, že takto opravdu voní šípek, který roste volně v přírodě. Žádná chemie. 

Nyní se dostáváme k samotnému testování. Co jsem zkoušela a jak to dopadlo?

Olej, jako pleťové sérum:

Olej z šípků jsem na pleť nanášela každý den ráno po probuzení a večer před spaním, po dobu 4 týdnů. Už po prvním použití byla kůže viditelně hydratovaná, což jako majitelka opravdu suché pleti velmi vítám. Asi po týdnu jsem dospěla k závěru, že tkáň na obličeji je i znatelně hutnější, (vitamín C je oblíbenou přísadou v Anti Aging kosmetice, protože podporuje elasticitu pleti). 

Olej se chvilku vstřebává, ale nemusíte se bát ho aplikovat pod denní líčení. Nejprve jsem si říkala, že mi na pleti nebude sedět make-up a že v kombinaci s pudrem docílím maximálně nevzhledných cucek, ale k mému milému překvapení se tak nestalo.

Olej, jako odličovač:

Když už jsem olej používala asi 2 týdny, rozhodla jsem se objevovat jeho další možnosti. Jelikož už jsem končila odličovač, rozhodla jsem se improvizovat a nakapat pár kapek oleje na kosmetický tampon.

Výsledek byl uspokojivý - pleť byla odlíčená, hydratovaná a při kontaktu oleje s očima bylo vše naprosto v pořádku. Poradil si i s řasenkou.

V tomto ohledu ovšem musím říct, že oleje spotřebujete poměrně hodně, jelikož se jedná o přírodní produkt, který neobsahuje rozpouštědla a čističe, na která jsme v odličovacích přípravcích tak zvyklí, (ale vzhledem k okolnostem je to zcela přirozené a je to tak úplně v pořádku). Počítejte tedy s tím, že na odlíčení padne až 5 vatových tamponů. Není to špatné, ale asi bych pro tento produkt našla lepší využití.

Olej na vlasy:

Nakonec jsem se rozhodla, že olej aplikuji na pokožku hlavy. Nejsem úplně fanoušek toho, abych si něco tak mastného aplikovala až ke kořínkům - přeci jen víme všichni, že špatně vymytý produkt dokáže i z umytých vlasů udělat naprostou katastrofu.

Nicméně - byla jsem zvědavá a olej jsem nechala na vlasech působit pod ručníkem asi 20 minut. Poté jsem vlasy, (pro jistotu a klid v duši), dvakrát umyla.

Po uschnutí byly vlasy krásně jemné a vyživené. Ke všemu krásně voněly. Tento postup bych doporučila těm z vás, které trpí suchými a krepatými vlasy. Myslím, že aplikace oleje předčila i moji oblíbenou vlasovou masku od Bione. Nyní už vím, že budu tyto druhy péče průběžně střídat, protože vlasy jsou pak skoro jako po návštěvě kadeřníka, (a v době zvláště drahé kadeřnické péče o vlasy, která nemusí dlouhodobě vůbec fungovat, jako když najdete).

Za sebe bych tedy tomuto oleji udělila 10 bodů z 10. Během jeho aplikace jsem v podstatě nenarazila na žádný dostatečně dobrý důvod, proč bych mu měla některý z bodů ubrat, (a to je, vzhledem k mé kritičnosti, co říct).

V současné době pro vás testuji olej ze stromu Moringa, už teď jsem zvědavá, jak to celé dopadne. :)



Komentáře

  1. Jak jste ho prosím nanášela na pleť ráno a večer. Asi jaké množství? Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Vždy na čistotu pleť - tedy bez krému a líčidel. Vždy množství, které mi vzala pipetka, obvykle to je tak 1,5 cm v trubici. Nanesla jsem olej do dlaně, prumnula lehce ruce, aby se olej zahřál a vmasírovala jsem do pleti. :)

    Oleje stačí opravdu málo, vystačí to i na krk. Jinak někdo doporučuje mít pleť vlhkou, ale mě to funguje i na sucho. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky