Když světlo miluje stín

Dnešní článek bude opět jedním z těch fotografických, jelikož se mi tu nastřádalo pár fotek z různých focení a zároveň není nic zvláštního k recenzi, (krom faktu, že mi odešel telefon, takže už si asi tak 24 hodin zvykám na nový).

Ten dnešní věnuji focení, které jsem absolvovala zhruba před měsícem s Koralin, se kterou se běžně potkáváme na workshopech foto školy. Přišla s nápadem zachytit světlo a stín a na mne se obrátila hlavně proto, že ví, že budu trpělivě stát a držet na místě, dokud to bude potřeba. :)

Když jsme se setkaly, začalo velké přemýšlení nad tím, jak to udělat, abychom dosáhly nějakého fotogenického stínu, který by byl zároveň dostatečně vidět. No - co vám budu povídat. Není to vůbec snadné, zvlášť, pokud nefotíte v ateliéru. Nakonec jsme si ale poradily. Za pomoci malé lampičky, záclon, žaluzií a cedníku. Vyzkoušely jsme i papír s vystřiženými tvary, ale tento postup se nám moc neosvědčil.

Každopádně to byla zábava. Zejména když z konzole sundáte záclonu a zjistíte, že jste ji tam mohli klidně nechat viset. :) Ale tak, dějí se i horší věci v lepších rodinách.




Komentáře

Oblíbené příspěvky